Illustrasjon av riktig skjøtepunkt for klyveren. Da seilene ble heist på den nye masta for første gang, ble det brukt feil skjøtepunkt for klyveren (den røde streken), mens det riktige skjøtepunktet er den blå markeringen.
Prøven ferdig på slipp - masta har vært nede, alt rundholt og årer lakket, oljet to ganger innenbrds, flekket tre ganger på fribord og oljet 2 ganger.
Det er laget to kryssholt på klyverbommen, som også er støttet sideveis nå. det er laget festepunkter for dette bak navneskiltet. Vaterstaget har fått en blokk ute på klyverbommen. Videre er det laget en krave på masta der storseilhalsen kan festes - og det er laget kryssholt for forseil og storseil på denne. Videre er det ene kryssholtet for fokka skiftet (den gamle var knekt).
I august 2016 var Prøven lånt ut til Strandaspelet i Sogndalsstrand. De var interesserte i å låne den i framtidige spel også. Bildet er fra spelet.
Prøven er lånt ut til et Nordisk ungdomsstevne på Bragdøya i uke 27. http://www.vinden-drar.org/. Båten er på plass igjen 5. eller 6. juli (litt væravhengig)
Prøven har fått sin årlige overhaling på slipp. I tillegg er det skiftet noe fall og skjøter - og den fremste tilja er ny. Den gamle var råtten.
Den 16. mai var det åpning av gjestehavna i Frsund. Vi hadde stand der, og Prøven kom med kaptein Torius og sjørøvere med skattekista. Skjoldnesbåten ble brukt i rokonkurranse.
Prøvde i høst (2012) å henge på et blybelagt tau på kanten av presenningen. Det føltes så lett, så vi la det på dobbelt. Det fungerte veldig bra. Presenningen har aldri holdt seg så stram og fin som denne vinteren.
Den nye riggen til Prøven. Tegnet og sydd 2006. Seilarealet er flyttet akterover i forhold til den første riggen, og de er sydd i dacron, mer formstabilt og værbestandig i fohold til "presenningsbomull". Vi må bare passe oss for sola (UV). Prøven seiler mye bedre med de nye seilene, og uerfarne seilere kan også gå over stag uten problem nå.
Listebåtene la masten ned når drivgarnene lå ute, og når garna skulle om bord tidlig morgen. Når båtene ble så store, fordi de etter hvert gikk langt fra land, ble masta for stor, og måtte hengsles på en slik måte at den ikke slingret over bord i rom sjø. Vi prøvde et hengslearrangement der den delen av masta som er under hengselet bli støttet sideveis. Det fungerer bra, nå kan én mann legge ned og reise masta (når båten ligger til kai).
I en beretning om fiskeriene ved Felekkerøy er det sagt av lokale fiskere at båtene vestfra som kunne legge ned masten under fisket, hadde forstaget festet med en kjetting og en låsanordning for dette i forstevnen. Har laget en type for å teste dette. ( - det blå nylontauet er byttet ut med - hampfarget nylon -).
Nyeste kommentarer
15.11 | 16:57
Hei! Da skal du snakke med Kari på telefon: 90953047
10.11 | 17:42
Hei 13 okt.var det en dame som jeg tror var fra Kystlaget? Jeg ønsker å kjpe de fine tova sokkene hun hadde🤔Er det mulig å få kontakt her?
12.01 | 10:30
Hei, æ har lyst å bli medlem
)
Klem fra berit amalie
14.12 | 19:28
Hei, Jeg heter Knut Samuelsen.70 år nå. Tønnes Andreas Kaade var min oldefar. En ære for meg og min familie. Jeg kan skrive mer i e-post. Ikke plass her.knut